середа, 30 серпня 2017 р.

Серпневі навчання вчителів математики

30 серпня 2017 року пройшли традиційні навчання вчителів математики  району. Робота методичного  об'єднання була підпорядкована розгляду та аналізу основних вимог до викладання предметів у 2017-2018 навчальному році.
 Відкрила засідання методист районного методичного кабінету Бельніцька Л.І., яка привітала учасників зібрання із початком нового навчального року.
З учителями математики було обговорено методичні рекомендації Міністерства освіти і науки України  ( лист МОНУ від 09.08.2017 р №1/9 – 436) ,  визначено пріоритетні завдання.  Зокрема, формування  в учнів як ключових (базових, основних, надпредметних) компетентностей (уміння навчатися, здоров’язбережувальна, загальнокультурна (комунікативна), соціально –трудова, інформаційна), так і предметних. По новому варто підходити і до структури уроку та його змісту, у визначенні мети.  У контексті компетентнісного підходу до навчання мета уроку спрямована передусім на результати діяльності учнів на уроці.
Керівник районного методичного об’єднання учителів математики Левенець Л.В., учитель Олександрівської філії № 3 КЗ "Олександрівське НВО №1", детально проаналізувала зміни в оновлених навчальних програмах (наказ від 07.06.2017 № 804 “Про оновлені навчальні програми для учнів 5-9 класів загальноосвітніх навчальних закладів”).
Вона рекомендувала педагогам активізувати свою роботу щодо підготовки учнів до участі  в олімпіадах, конкурсах , конкурсі – захисті робіт учнів – членів Малої академії наук, підготовці учнів до ЗНО.
  Кожен учитель  має чітко усвідомити, що 2017 – 2018 навчальний рік – рік переосмислення власної педагогічної діяльності, перегляд навчально – методичного арсеналу, досконале опрацювання концепції Нової української школи, усвідомлення змін, які необхідно втілювати в життя. 

Немає коментарів:

Дописати коментар